woensdag, 04 maart 2009

Kokmeeuw - Larus ridibundus

De kokmeeuw, zo groot als een duif, lichtgrijze bovenzijde, de onderzijde, stuit en staart zijn wit. Slanke, spitse vleugels met witte voorrand en zwarte punten, koraalrode snavel en poten.

DSC WEBN0000747 3  2115

Gezicht in zomerkleed : chocoladebruin, in winterkleed : wit met donkere oorvlek. Jonge vogels vanboven bruinachtig met zwarte staartband, pas in het 2de jaar voledig gekleurd.

DSC WEBN0000747 3  2125

Bevindt zich aan de kust en in het binnenland op de binnenwateren. 's Winters de meest voorkomende meeuw. Leeft bijna het hele jaar in troepen. Eet dierlijk en plantaardig voedsel, aas en afval.

DSC WEBN0000747 3  2128