donderdag, 26 augustus 2010

De tweevingerige luiaard - Choloepus didactylus

De tweevingerige luiaard is een van de twee nog levende soorten uit de familie Megalonychidae. Ze leven in het noorden van Zuid-Amerika. Hun voedsel zijn bladeren en vruchten. Zoals alle luiaards zijn ze erg sloom en komen ze maar één keer per week op de grond om te ontlasten. Ze zijn zoals alle luiaards erg solitair. Vreemd genoeg zijn deze dieren snelle en goede zwemmers. Ze hebben twee haakvormige vingers aan elk hand en drie aan elke voet. De vacht is grijsbruin en het gezicht wat lichter en de poten wat donker. Ze worden gemiddeld 65 cm lang en wegen ongeveer 6 kg.

DSC WEBN0001257 4 9861.jpg

Commentaren

Ronduit schitterend

Gepost door: Etje | donderdag, 26 augustus 2010

Reageren op dit commentaar

Mooi ! zo zie je maar elke familie zijn eigen klasse.
Groetjes

Gepost door: willy Duvel | donderdag, 26 augustus 2010

Reageren op dit commentaar

zeer knappe foto!
naar het schijnt zijn er nog heel wat meervingerige "luiaards"

Gepost door: willy | donderdag, 26 augustus 2010

Reageren op dit commentaar

Wat ligt die daar lekker te genieten !

Gepost door: magda | donderdag, 26 augustus 2010

Reageren op dit commentaar

zo mooi
maar wat lees ik, ene keer in de week ontlasten, dat is wel heel weinig

Gepost door: fotorantje | donderdag, 26 augustus 2010

Reageren op dit commentaar

Heb je heel mooi in beeld gebracht. Het beest is heel goed zichtbaar in een natuurlijke setting.

Gepost door: pieterbie | zondag, 29 augustus 2010

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.